Bijna naar huis!

Posted by in At sea

Hier dan het beloofde bericht, mijn laatste vanaf het schip. We hebben deze maand weer in een storm gevaren maar dat is eigenlijk meer gewoonte dan uitzondering. Inmiddels staat alles in mijn hut zo muurvast dat het zelfs bij halen van meer dan 40 graden niet meer verschuift. Alleen slapen is lastig in zulk weer omdat ik af en toe echt uit mijn bed werd gelanceerd. ‘, ‘Die storm heeft de snelheid van het schip gereduceerd tot de helft en daardoor moest mijn geplande vlucht datum weer verschoven worden. Als vanaf nu alles naar planning verloopt vlieg ik op 30 December via München naar Zürich en kom ik daar s”avonds aan – oud en nieuw dus in een vertrouwde omgeving. Joery vliegt op die zelfde dag maar gaat via Singapore dus voor hem duurt het iets langer.


Begin deze week hebben we kerst gevierd, de Filipijnen hebben de hele middag voor het feest buiten een varken staan braden in de kou, rond het vriespunt. De kok had lekker gebak gemaakt en ik had samen met de tweede stuurman de messroom versierd. Van de Nederlandse stichting ”Kerst op Zee” kregen we allemaal een kadeautje, voor mij zijn het twee gezandstraalde Whisky glazen, erg mooi. En we luisterden naar een kerstpreek waar bijzonder weinig samenhang met kerst in te ondekken viel. Verder was het eigenlijk weinig bijzonders, gewoon een gezellige avond.
Zodra ik de gelegenheid heb zal ik de resterende foto”s van de afgelopen maanden plaatsen en ik hoop dat ik mijn harde schijf uit de laptop leven in kan blazen en daar de foto”s nog vanaf kan halen. Ik ben trouwens van plan om op deze website ook te schrijven over mijn tweede stage en alle ontwikkelingen die daarmee samen hangen.

Gelukkig nieuw jaar!