Eerste reis als stuurman

Posted by in At sea

Het heeft even mogen duren maar sinds enkele dagen ben ik als derde stuurman aan boord van de Coral Leaf. Begin van de week had ik nog een uiterst leerzame cursus over elektronische zeekaarten (ECDIS) in Rotterdam en op donderdag moest ik vliegen en kwam zo met een tussenstop in Rome, aan in Brindisi. Het schip bleek nog niet aangekomen te zijn en ik werd door de scheepsagent (vertegenwoordiger ter plaatse voor de rederij) naar een hotel gebracht. Ik liep wel even een rondje door de mooie binnenstad van Brindisi met palmbomen langs de wegen en een centraal plein met een grote fontein maar in de regen was de pret er toch snel af. Mijn bagage was nog niet aangekomen maar dat gold voor ongeveer de helft van de inzittenden van het vliegtuig. Lange rij bij de klachtenbalie… Welkom in Italie! Gelukkig stond mijn koffer de volgende ochtend netjes klaar bij de receptie en in de tussentijd was ook het schip gearriveerd. Met een klein bootje werd ik aan boord gebracht en en daar zag ik al snel bekende gezichten uit de stagetijd.

In de avond vertrokken we richtig Priolo op Sicilie en ik had de wacht. Ik was wel wat zenuwachtig maar wie zou dat niet zijn bij het begin van een nieuwe baan? De Coral Leaf is een zusterschip van het schip waar ik op stage heb gelopen dus op enkele details na zijn ze identiek aan elkaar. Dat heeft voor mij als voordeel dat ik alles snel weet te vinden en al bekend ben met de apperatuur en de lading installatie. Desalniettemin valt er nog genoeg te leren.

Om niet helemaal onbereikbaar te zijn heb ik een abonnement afgesloten voor mobiel internet op de laptop in heel Europa. Het is tergend langzaam maar beter dan niets. Naast deze weblog ben ik overigens ook te volgen via Twitter waar ik wat frequenter een berichtje plaats.Uiteraard bereikt ouderwetse post ook het schip, zie rechts voor het juiste adres. En ja, ik vind het heel leuk om een kaartje te krijgen…