Een middagje de wal op

Posted by in At sea

Binnenstad StadeDe vorige keer dat het schip in Duitsland was gingen we naar Stade, een klein Hanzestadje tussen Cuxhaven en Hamburg in ongeveer zes uur de rivier Elbe op. Het kwam zo uit dat ik met de fiets die middag de wal op kon. Vanaf de haven tot naar de stad was het nog ruim een half uur fietsen maar het was heerlijk weer en ik kon het zeker waarderen om in de zon over de velden te rijden. Ik besefte dat het al een hele tijd lente moest zijn, daar had ik aan boord niet echt bij stil gestaan. Natuurlijk heb ik de sneeuw zien smelten en de bomen groen zien worden maar het voelt dan toch anders om er midden in te zitten.

In Stade reed ik zo het oude centrum in. Het is zo mooi, het lijkt wel een openlucht museum. Ik heb er de hele middag rustig door de straatjes geslenterd en hier en daar wat leuks gekocht. En uiteraard foto’s gemaakt. Tegen sluitingstijd van de winkels werd het steeds drukker en kwam het avondverkeer op gang. Ik kocht nog vers brood voor op het schip en fietste rustig weer terug. Een bijzonder onspectaculaire dag maar wel een dag ontspanning die ik hard nodig had. Zo kan ik er de laatste vier weken weer tegenaan.