De golf van Biscaje

Posted by in At sea

De dag voor vertrek was een lange dag. ‘S ochtends nam ik de zeven uur veerboot van Terschelling om vervolgens met de trein en de taxi tegen de middag in Delfzijl aan te komen. Daar ligt de zeesleper “Singapore” van Smitwijs in het dok en Natalie vaart haar tweede stage op dat schip. Een indrukwekkend gezicht, zo’n schip op de blokken.


Het was erg gezellig en de tijd vloog om. Toen moest ik nog naar Amsterdam en de volgende dag bracht Martijn mij naar Schiphol met de auto. Bij het inchecken bleek mijn ticket geannuleerd te zijn en na even zoeken kon via een noodnummer een nieuw ticket krijgen en nog net op tijd inchecken…
Met een klein cityhoppertje van KLM vloog ik over de Noordzee naar Cardiff. Daar ontmoette ik in de ontvangsthal de kapitein en de derde stuurman. We moesten uren op de taxi wachten en toen nog honderden kilometers door het land richting westen rijden. In Milfordhaven stapten we kort voor middernacht op de “Coral Lophelia” na een kort oponthoud in een hotel.
We gingen varen richting Sines, Portugal en het was verschrikkelijk slecht weer. We hadden nog voor Anker gelegen bij Portsmouth en toen het slechte weer opkwam mochten we gaan varen. Bij Finisterre hadden we windkracht 11. We slingerden erg hard – dan word slapen en werken, eigenlijk alles, lastig, alles schuift en rolt voortdurend weg. Maar het hoort erbij.
Ik werk nu in de machinekamer. Het lijkt wat betreft het hulpbedrijf veel op mijn vorige stageschip. De installaties aan dek voor de ladingbehandeling zijn voor mij volkomen nieuw en in de vrije uren probeer ik er zo veel mogelijk over te lezen. Op school was er minimaal aandacht voor gastankers dus er valt nog veel te leren voor mij. De mensen aan boord zijn gezellig en ik verwacht wel een goeie tijd te hebben de komende maanden.
E-mail is niet beschikbaar voor bemanningsleden dus wie mij wil schrijven zal gewoon naar mijn reguliere adres moeten mailen zodat ik het een keer lees als ik de wal op kan naar een internetcafĂ©. Of een brief schrijven naar het postadres is ook mogelijk. Ik heb ook al enkele foto’s geplaatst in het fotogedeelte van de website. Het containerscheepje voer een stukje naast ons en had het ook moeilijk met de golven. Verder een foto van mij en Natalie, mijn hut, een zusterschip van de Coral Lophelia voor anker en een regenboog in de opspattende golven. Varen is gewoon zo mooi…